top of page

איטליה לוח, אם נוסחאות קרןיטליה י
 

תזונה בריאה, לא לעשירים בלבד

משום מה, אוכל בריא נתפס על ידי הישראלי הממוצע כעסק לא זול. כשאומרים אוכל בריא הדבר הראשון שעולה לראש הוא עגבנייה גלילית אורגנית סוג א' במחיר מופקע. כמובן שמדובר באגדה אורבנית שבינה ובין המציאות אין ממש.

אז איך מתחילים לאכול בריא ולא פושטים את הרגל?

1. ירקות ופירות: הוויטמינים הטובים ביותר והטריים במצבם הטבעי. מתי לאחרונה הייתם בשוק ורכשתם כמה ירקות ופירות שלא הגיעו הישר מהקירור?

2. מלח: יש לשים לב לכמויות המלח שאתם מפזרים על מנות האוכל בזמן הבישול כמו גם בזמן ההגשה עצמה.
3. שומן טראנס: בורקסים, טוסטים, פיצות ושאר מזונות אהובים כל כך שהורסים את גופנו.
4. מים: שתו הרבה מים ועזבו את המיצים בצד – פעולה זו לא רק שלא יקרה אלא יכולה לחסוך לכם כמה מאות שקלים בחודש.
5. מתוקים וחטיפים: כדאי מאוד להרחיק אותם מהישג יד ולמעשה למנוע את כניסתם למטבח שלנו. בהגדרה זו חשוב לציין כי לא מדובר בקוביית שוקולד אלא בחטיפים תעשייתיים שכדי להבין את הרכיבים הכתובים על שקית החטיף נזדקק לתואר בכימיה.
6. ביצים: הדרך הבריאה ביותר לאכול ביצה היא לבשל אותה עד למצב של קושי – ביצה קשה.
7. בורגול: התשובה הזולה יותר לקינואה שמחירה הרקיע שחקים.
8. שמן זית: בריא מאוד לגופנו במידה סבירה. במידה ואתם מטגנים בשמן זית יש לוודא שמדובר בלהבה נמוכה שאינה גורמת להתחמצנות מהירה של השמן.
9. דגנים תוצרת בית: התשובה הכי בריאה לדגני הבוקר הנמכרים ברשתות השיווק. מה גם שפעילות קצרה במטבח, עמידה על הרגליים ותזוזה בשילוב מאמץ הופכים את האוכל לטעים יותר.
10. מוצרי חלב: אינם מומלצים בכמויות מוגזמות. מספקים לגוף כמות של סידן, אשלגן, מגנזיום ושאר בריאות ושוב – הכל במידתיות הנכונה.

מזון בריא, איכותי וזול יכול להפוך לחלק מהמטבח שלכם. וותרו על אבקות המרק למיניהן, על מאכלים תעשייתיים רווי צבעי מאכל. אורז מלא, שוקולד חרובים ושאר מוצרים בריאים יכולים להתמזג עם אורח חיים בריא יותר ולא, זה לא קשור לכסף.

bottom of page