


איטליה לוח, אם נוסחאות קרןיטליה י




הריון ופעילות גופנית


במהלך ההיריון הגוף מתמודד עם מצבים שונים ומשונים הדורשים ממנו מאמץ כביר. עלייה דרסטית בחילוף החומרים ושינויים קיצוניים במטבוליזם מחד ומאידך תחושת עייפות וקיצוניות במצבי הרוח. שעת הכושר להיריוניות היא אולי השעה היפה ביותר (טוב... כמעט היפה ביותר).
המנגנון הבסיסי של הגוף בזמן ההיריון שונה מכל מצב אחר של שינוי פיזי. הוא לא דומה לשום חוויה טראומטית של כאב או סבל, הוא אינו דומה לתגובת הגוף בשינוי קיצוני בהרגלי אכילה ובעצם, ההיריון הוא יחיד ומיוחד במינו. אז איך משלבים את התענוג הזה עם תענוג גדול עוד יותר?
שינויים בהרגלי הצריכה...
התאמה נכונה של תזונה בזמן ההיריון היא אולי הדבר הראשון והחשוב ביותר לגוף. לצידה, פעילות גופנית מככבת בראש רשימת ההמלצות של הרפואה הקלאסית כמו גם של הרפואה האלטרנטיבית. ההנחיה העיקרית היא לא לשנות את הרגלי הפעילות הגופנית של הגוף בתקופה שלפני ההיריון. למעשה, מומחים טוענים כי פעילות של 30 דקות המבוצעת בין 3 ל-4 פעמים בשבוע יכולה להכניס לגוף חיות ואנרגיה. מכאן גם שתגובתו תהיה רכה יותר לשינויים הפיזיולוגיים שבאים לידי ביטוי במהלך תשעת החודשים.
לעניין זה חשוב מאוד לציין כי אישה בהיריון צריכה להימנע מפעילות מאומצת: סוגי לחימה, קיקבוקס, קרב מגע מחד ומאידך כל פעילות שיש בה סכנה אתגרית כלשהי. אז מה מותר?
פעילות אירובית קלה בסגנון הליכה, שחייה, ריצה קלה, fitball, יוגה ופעילות אירובית ביתית יכולים להוות את התפריט המושלם לאיכות חיים היריונית. הם שורים על איזון נכון, על שיווי משקל, מחזקים את הגמישות ויכולים למנוע עצירויות. מניעת כאב מיותר והקלה על השרירים כמו גם הזרמה נכונה של הדם בגוף מסייעים אף הם לתפקודו של הגוף בזמן ההיריון.
מומלץ:
תרגילי מתיחות: להגמשת חגורת הכתפיים ולחיזוק חלקו העליון של הגב
פעילות להגשמת השרירים בחלרו התחתון של הגב
פעילות רכה להגמשת שרירי האגן
תרגול לחיזוק שרירי הרגליים ולמניעת שומן עודף
תרגול שוטף לחיזוק שרירי החזה

